Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök elfogták azt a 31 éves férfit, aki két alkalommal tört be két karancslapujtői családi házba.

Hirdetések

A férfi 2023. március 7-én lopási szándékkal megjelent egy karancslapujtői háznál, amelynek ajtaját befeszítette és az épületbe bement. A helyi lakos értékek után kutatott és egy gázpalackkal együtt távozott. Ezt követően egy másik családi házat is felkeresett, mivel tisztában volt azzal, hogy a tulajdonos az ingatlan bejárati ajtajának kulcsát hol tárolja. A férfi a rejtekhelyről a kulcsot elvette, az ajtót kinyitotta és egy nagyértékű szarvas agancsot ellopott.

Fotó: police.hu

Egy hét elteltével a helyi lakos ismét felkereste a két családi házat. Az egyik ingatlanba ajtóbefeszítés módszerével bejutott, ahonnan egy gázpalackkal, illetve egy laptoppal együtt távozott. A másik családi háznál ez esetben sem volt nehéz dolga, ugyanis a kulcsot a rejtekhelyen újból megtalálta. Ez alkalommal onnan karórákat, gázpalackot és egy agancsot lopott el.

Fotó: police.hu

A forrónyomos intézkedések során a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Rendészeti Osztály beosztottjaival együtt 2023. március 14-én Karancslapujtő belterületén igazoltatták a férfit, akinél az ellopott értékek egy részét – agancs, karórák – megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a helyi lakost elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a karancslapujtői lakos által ellopott laptopot és más értékeket szintén megtalálták és lefoglalták a gyanúsított ismerősénél, akinek azokat előzőleg értékesítette.