Hirdetések

Ügyészségi indítvány alapján a nyomozási bíró kényszerintézkedést rendelt el egy 37 éves férfi ellen, aki milliós nagyságrendben lopott el értéktárgyakat egy lakóhelyén található házból.

Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozásának adatai szerint a férfi 2023 márciusában betörte egy tari garázs és a pince ablakát, majd a ház zárt ajtaját is befeszítette, és ellopott egy játékkonzolt a hozzá tartozó két kontrollerrel, hangszórót, cipőket és szandálokat, ruhaneműt, sportmezeket és négy üveg szeszes italt.

A lopással közel 1.500.000 forint, a rongálással további 40.000 forint kárt okozott a sértettnek,  a kár nagy része nem térült meg.

A Pásztói Járási Ügyészség a Balassagyarmati Járásbíróságon a férfi letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés veszélye miatt, mert az elkövető büntetett előéletű, és jelenleg ugyancsak lopás vétsége miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van ellene.

A nyomozási bíró az indítványban foglaltakkal egyetértve elrendelte az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását.

Hirdetések