Hirdetések

Bűzlő állati tetemekre lettek figyelmesek arra túrázó lovasok, akik rövid keresgélés után döglött kutyákat találtak egy árokba dobva. Az egyikből feltehetőleg egy vadállat már fogyasztott, mert távolról is láthatók a belső szervei – állítják a tetemeket megtaláló lovasok.

Hirdetések

Képeket és egy térképet is kaptunk azoktól a lovasoktól, akiknek hétvégi túrájuk Csesztvére vezetett. A napsütéses márciusi szombaton a kilátó környékén jártak, de mielőtt a közelébe értek volna, orrfacsaró bűzt éreztek. Rövid keresgélés után egy szakadék jellegű árokban látták meg kutyák tetemeit. Állításuk szerint az állatokat láthatólag fejbe lőtték.

Az ipolyinfo.com-hoz eljuttatott adatok alapján útnak indultunk és megkerestük a helyszínt. Az árokba lejutva egy kutya földi maradványait találtuk meg, meg az árok oldalán két másik állati tetemre is felfigyeltünk. Feltevésünk szerint az egyik egy birka lehet.

Az árokban fekvő kutyának már csak maradékait találtuk meg. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Bejelentést tettünk a Nógrád Vármegyei Kormányhivatalnál és megkérdeztük azt is, hogy mi az állampolgári teendő akkor, amikor például turisták találják meg elhullott állatok tetemeit. A hivatal válaszát annak megérkezése után közöljük.