Budapest, 2022. október 5. Dócs Dávid, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 5-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetések

Bizakodásra ad okot, hogy a Mi Hazánk vidéken a vezető ellenzéki erővé, a fiatalok körében pedig a legnépszerűbb párttá vált – mondta Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke kedden Salgótarjánban sajtótájékoztatón.

Hirdetések

A Medián decemberi mérése szerint a 30 év alatti korosztály körében a párt a legnagyobb, 20 százalékos támogatottsággal rendelkezik – hangzott el.

Dócs Dávid azt mondta, elégtétel, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbbek, „hiszen akkor megint bebizonyítja ez az ország, hogy van még felállás innen is”.

Arra, hogy a Mi Hazánk más alternatívát kínál, példaként említette a Finnország NATO-csatlakozásáról szóló hétfői országgyűlési szavazást, amelyre a párt frakciója adott le hat nem szavazatot, míg a Fidesz és a baloldali pártok megszavazták azt. A Mi hazánk szerint a csatlakozás a békétlenséget erősíti – szögezte le.

Ránk mondják, hogy mi vagyunk a Fidesz csicskapártja, erre ők szavaztak ilyen fajsúlyos kérdésben velük együtt

– utalt a többi ellenzéki párta Dócs Dávid.

Az alelnök szólt arról is, hogy a Fidesz briliánsan működteti az általa az elmúlt 13 évben felépített rendszert, valamiért még a nagyon szorult és nehéz helyzetekből is kormány húz hasznot. De az a recesszió, ami közelít, nem a Fidesz malmára fogja hajtani a vizet – tette hozzá.

Ezt nem tudja jól kezelni egyetlen kormány sem, még olyan kabinet sem, amelynek a hátországa erős gazdaságra épül, de Magyarországról ez nem mondható el, nekünk nincs is önálló nemzetgazdaságunk – mondta. Szerinte a Fidesz népszerűsége most már folyamatosan csökkenni fog, és úgy gondolja, hogy ezzel ők is tisztában vannak.

Úgy fogalmazott, hogy a Mi Hazánkon kívül nincs is értelme ellenzékről beszélni. Szerinte a baloldal körüli botrányok, korrupciós ügyek beverik az utolsó szöget a baloldali ellenzék koporsójába.