Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta az eljárás vizsgálati szakaszát azzal a 25 éves férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy idős asszonyt.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2022.október 29-én a kora reggeli órákban az általa vezetett gépjárművel haladt Salgótarján belterületén Hatvan irányába, amikor közlekedése során észlelte, hogy a Hősök út és a Budapesti út kereszteződésnél elhelyezett forgalomirányító fényjelző készülék sárga villogó üzemmódban működik. A férfi a kereszteződésen áthaladva figyelmetlensége okán későn vette észre az ott lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a Batsányi út irányából a Gorkij lakótelep felé áthaladó gyalogost, ekkor a baleset elkerülése érdekében fékezett, de a jármű bal elejével elütötte az idős asszonyt. A gyalogos a baleset következtében megsérült. A rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták és az ügy iratait a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.