Hirdetések

Lovas kirándulók találtak rá Csesztve területén több állattetemre. A bejelentők szerint fejbe lőtt kutyák fekszenek egy erdős terület melletti árokban. Kimentünk a helyszínre, de nem csak kutyákat találtunk a mélyedédbe dobva. Bejelentettük a vármegyei kormányhivatalnál.

Hirdetések

Lovas olvasóink kérésére bejelentettük a megtalált néhai állatok ügyét, és választ kaptunk arra is, hogy hasonló esetben mit tegyen az, aki segíteni szeretne.

A bejelentésben szereplő és hasonló ügyek általánosságban véve a területileg illetékes önkormányzat hatáskörébe tartoznak (de természetesen a kormányhivatalhoz érkező ilyen jelzés esetében továbbítjuk a kapott információkat a megfelelő helyre). Kivételt képezhet ez alól az olyan helyzet, amikor az elhullott állat valamilyen egyedi jelzéssel van ellátva, mely alapján megállapítható tulajdonosa is. Szintén kivételként említhető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utakon elhullott állatok kérdése, mely esetben a közútkezelő intézkedik (az ide is érvényes kitétellel: amennyiben az állat tulajdonosa ismeretlen).

– írta a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal nevében Kéri István.

Hirdetések