default
Hirdetések

Április 1-jén megnyílt Balassagyarmaton Nógrád vármegye első atlétikai centruma. A létesítmény első napján regionális versenyen 10 és a 12 év alattiaknak szervezett megmérettetéseket a Magyar Atlétikai Szövetség.

Hirdetések

Hivatalos ceremóniával adták át a vármegye első korszerű atlétikai centrumát, ami mostantól a sportág térségi bázisaként fog működni – tudtuk meg Szabó Csabától, a nyitóünnepséget szervező Talent2019 Sportegyesület alelnökétől. Szabó szerint a balassagyarmati atlétikáról nem jövő időben kell beszélni, mert múltja és jelene is van a sportágnak, csak otthona nem volt eddig.

Futóversenyre készülnek a tíz év alattiak a balassagyarmati atlétikai centrum nyitónapján. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az ipolyinfo.com érdeklődésére hangsúlyozta: az általa vezetett Dózsa György Általános Iskola eddig is számos fiatal atlétával szállította már az eredményeket, azonban azokat a Salgótarjáni Atlétikai Club színeiben szerezték meg, mert Balassagyarmaton nem volt klubjuk.

Ne feledkezzünk meg először a dobó atlétáinkról, akik most már évtizedeken keresztül súlylökésben, gerelyhajításban, illetve diszkoszvetésben is remek eredményeket érnek el! És szeretnénk mellé felsorakoztatni azokat a jelenleg Salgótarjánba leigazolt rövid- és közép távfutó versenyzőinket, akik önálló szakosztályban tudnak Balassagyarmaton versenyezni. Emellett a környékbeli tehetségeknek is nyitva lesz a kapu a Talent 2019 Sportegyesületben.

– közölte Szabó Csaba, aki hozzátette: mindez már a következő tanév indulásakor megvalósul.

Kiemelkedő: a tíz év alattiak 3 perces tesztversenyében ketten is több mint 1300 métert futottak. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A nyitónap versenyeire az észak-magyarországi régió atlétikai klubjai nevezhettek: Albertirsa, Ráckeve, Budapest-Csepel, Budapest-Ferencváros, Dunakeszi, Gödöllő, Vác, Salgótarján és Balassagyarmat csapatai mérték össze tudásukat.

A 10 évesek korosztályában kiemelkedő eredmények születtek: az egyik dobó több mint 24 méteres távolságba tudta eldobni a kislabdát, továbbá 3 perces futószámban két fővárosi fiatal atléta több mint 1300 métert futott le.

Hirdetések