Hirdetések

A Pest vármegyei rendőrök gyorshajtók kiszűrését célzó akciót tartottak. A legkirívóbb jogsértő 101 km/h-val zúzott lakott területen.

Négy rendőrkapitányság illetékességi területére települtek ki 2023. március 30-án délután az egyenruhások. Az előre tervezett sebesség ellenőrzést 12 technikai eszközzel hajtották végre Cegléd, Dabas, Szigetszentmiklós és Vác térségében.

A közlekedők közül 130 gyorshajtót rögzítettek 14 és 16 óra között. Közigazgatási hatósági eljárás 92, objektív felelősségen alapuló sebességtúllépés miatt indult. A fennmaradó 38 sofőrt megállítással ellenőrizték, 35-en összesen 240 ezer forintos helyszíni bírságot kaptak, három járművezetőt összesen 90 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtottak.

Az akció rekorderét Kakucs belterületén mérték be, a Fő úton száguldott egy autós a megengedettnél 51 km/h-val gyorsabban. A 101 km/h-s sebességéért 90.000 forint közigazgatási bírságot kapott.

 A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez hasonló akciókat a közlekedésbiztonsági helyzet erősítése, és a balesetek megelőzése érdekében.