Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azt a három fiatal férfit, akik a vármegyeszékhelyen található stadionból loptak el több mint egymillió forint értékben különböző épületgépészeti eszközöket és azok alkatrészeit, ezek megszerzéséhez azonban törtek-zúztak is.

Szinte részletezni is sok azt a pusztítást, amit a három fiatal a nyomozás adatai alapján a salgótarjáni stadionban végzett 2023. március közepén. A két 20 éves férfi és fiatalkorú társuk március 17. és március 21. között a vármegyeszékhelyen található stadionhoz ment és az épület oldalán található rácsot le-, míg az az mögötti ajtót befeszítve oda bejutott és ott kutatást végzett. A három terhelt a több szintes épületet végigjárva a falakból kiszaggatta az elektromos vezetékeket, amelyekből aztán több métert el is loptak. Ezt követően tovább keresgéltek elvihető tárgyak után, amelynek eredményeként közel 30 darab csaptelepet, és más értékeket is magukhoz vettek, de emellett több eszközt is megrongáltak. A férfiak miután a főépületben végeztek a tevékenységükkel a stadion külső részén folytatták bűnös ténykedésüket, aminek eredményeként mozgásérzékelő lámpákat, és nagyméretű fém sárkaparó rácsot, valamint öntvény csatorna fedelet és több méter lefolyócsatornát loptak el. Az ingatlan mellett található melléképületet sem kímélték, ahová szintén erőszakkal – a bejárati ajtó berúgásával – jutottak be és onnan pályaöntözési kelléket, locsolótömlő tartó állványt szórófejjel, valamint több százméter tömlőt, és számos kézi szerszámot loptak el. Ez még mindig nem volt elég a három terhelt számára, ugyanis a melléképület külső részéről is leszaggattak több méter lefolyócsatornát, valamint elektromos vezetékeket, amelyeket szintén magukkal vittek. A terheltek a főépület melletti hőszolgáltató helyiség bejárati ajtajának a zárszerkezetét is megrongálták, majd oda bejutva szintén kábeleket szaggattak ki a falból, és azokat is ellopták.

Fotók: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosították és elfogták a két 20 éves salgótarjáni férfit és a 16 éves társukat, akiket lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A bűncselkemény elkövetését mindhárom fiatal elismerte. A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a terheltek az értékek egy részét egy salgótarjáni színesfém-átvevőhelyen értékesítették. A hatóság tagjai által a férfiak lakásán megtartott kutatás is eredményre vezetett, mivel ott a nyomozók számos a bűncselekményből származó tárgyat találtak meg és foglaltak le. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a három férfi ellen indított büntetőeljárás során vizsgálja további személyeknek a bűncselekményben való részvételét is.

Hirdetések