Hirdetések

Ünnepélyes keretek között kezdte meg az első szolgálatát a két Nógrád vármegyei lovas járőr Balassagyarmaton.

Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság épülete előtt 2023. április 6-án 11 óra kezdettel megtartott ünnepélyes rendezvény megnyitóján Dr. Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka képviseletében jelen lévő dr. Nagy György rendőr ezredes a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának vezetője és dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket. A vármegyei rendőr-főkapitány elmondta, hogy a lovas szolgálattal megerősített rendőri jelenlét célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogellenes cselekmények megelőzése és megszakítása. Kiemelte, hogy a lovas szolgálatot ellátó munkatársaink a vármegyénkben a jövőben elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így például az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be, de rendezvényeken is teljesítenek majd szolgálatot. Az első ilyen nagyobb rendezvény a napokban megrendezésre kerülő Hollókői Húsvéti Fesztivál lesz.

Fotó: police.hu

A vármegyei rendőr-főkapitány az első lovas szolgálat ünnepélyes megkezdése alkalmából emléklapot adományozott dr. Nagy György rendőr ezredesnek, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának vezetője részére, valamint Madarász Róbert rendőr őrnagynak, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály, III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály, Lovas Alosztály alosztályvezetője számára, továbbá Fábián Evelin Beatrix rendőr őrmester és Keresztúri Máté rendőr őrmester lovas járőrök részére.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Szabó Sándor főispán úr, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal vezetője képviseletében részt vevő dr. Szabó Ágnes asszony, a Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője, valamint Balla Mihály országgyűlési képviselő, továbbá Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke képviseletében Barna János alelnök, Csach Gábor Balassagyarmat város polgármestere és dr. Radácsné Reszegi Rita, az Országos Polgárőr Szövetség Polgárőr Lovas Tagozat elnöke.

Fotó: police.hu

Az ünnepélyes rendezvényt követően a két Nógrád vármegyei lovas járőr a Készenléti Rendőrség lovasaival együtt megkezdte első szolgálatát Balassagyarmat belterületén.