(230326) -- WASHINGTON, March 26, 2023 (Xinhua) -- This photo taken on Aug. 21, 2020 shows a logo of TikTok's Los Angeles Office in Culver City, Los Angeles County, the United States. (Xinhua) Xinhua News Agency / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (0) 20 8709 8709 E: info@eyevine.com http://www.eyevine.com March , 2023
Hirdetések

Az LMP szerint be kell tiltani a TikTokot a 18 év alatti fiatalok körében és fontos lenne, hogy szigorú pályaalkalmassági vizsgálaton essenek át azok, akik a gyermekvédelemben kívánnak elhelyezkedni – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezető-helyettese.

Hirdetések

A párt a többi között ezt is szorgalmazza országgyűlési határozati javaslatában, amelyről Kanász-Nagy Máté azt mondta: elvégezték a Fidesz helyett a munkát.

Az ugyanis még nem tudható, hogy a kabinet mikor nyújtja be a gyermekek védelmét szolgáló javaslatát, az eddigi kormányzati előterjesztések az LMP szerint csak propagandacélt szolgáltak vagy az LMBT közösségek kirekesztését – hangzott el.

Az LMP javaslatai ezzel szemben valódi megoldást szolgálnának – hangsúlyozta. Sérelmezte ugyanakkor, hogy az Országgyűlés Népjóléti bizottságának kormánypárti többsége elutasította azt a indítványt, amely megemelte volna a gyermekjóléti juttatások értékét, valamint az ágazatban dolgozók bérét.

Másik javaslatuk nemcsak szigorú pályaalkalmassági vizsgát, pszichológiai vizsgálatot írna elő a gyermekvédelemben dolgozóknak, vagy például a TikTok betiltását a 18 év alattiak számár, hanem a más közösségi platformokhoz való hozzáférést is szigorítaná számukra – mondta.

Ha a kormány valóban fontosnak tartja a gyermekvédelem kérdését, figyelembe venné az LMP javaslatait – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.