Hirdetések

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Nógrád megyében a TOP-1.3.1-15-NG1-2021-00006 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 2021” című projektet. A projekt részeként megújul a 2122-es jelű Szécsény-Pásztó összekötő út 3,1 kilométeres szakasza. A projektet a társaság bruttó 1,499 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.

Hirdetések

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,1 kilométeren újul meg a 2122-es jelű út 8+875 és 12+010 kilométerszelvények közötti szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 90 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházás nyitó sajtóeseményén 2023. április 13-án beszédet mondott Balla Mihály, országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor, a Vármegyei Közgyűlés elnöke és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Hirdetések