Hirdetések

Az előzetes rajtlisták alapján tizenhét magyar induló lehet a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen májusban.

Hirdetések

A magyar körverseny honlapjának csütörtöki beszámolója erősítette meg, hogy a mezőnyben 2018 óta sorozatban hatodszor ott lesz a magyar válogatott hatfős kerete, a névsor később lesz csak végleges.

A klubok közül az Epronex-Hungary keretében hat magyar (az előzetes rajtlista alapján Karl Ádám, Rózsa Balázs, Szarka Gergely, Orosz Gergő, Solymosi Márton, Árvai Kristóf), a román Sofer-Savini Due csapatában kettő (Lepold Zoltán Antal, Móré-Gosselin Olivier), míg az amerikai Human Powered Healthben (Peák Barnabás), a cseh ATT Invesmentsben (Dina Márton) és az amerikai Novo Nordiskban (Kusztor Péter) lehet ott a szentgotthárdi rajtnál. Résztvevő csapatok keretéből kimaradó kerékpáros nem szerepelhet nemzeti színekben sem, a külföldi profi klubokban tekerők közül a 2020-as bajnok Valter Attila (Jumbo-Visma) csapata nem indul, Fetter Erikre pedig az előzetes tervek szerint a Giro d’Italián számít az EOLO-Kometa.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg. A közmédia teljes hosszában élőben közvetít minden szakaszt.