Hirdetések

A Budapest Pride betiltását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa.

Hirdetések

Novák Előd, a párt alelnöke arról beszélt:

Az LMBTQP-propagandafelvonulás” helyett pártja ellendemonstrációját tiltotta meg a rendőrség, holott másodpercre pontosan ugyanakkor érkezett a két kérelem a hatósághoz, ezért a Kúriához fordulnak a határozat megváltoztatása érdekében.

Az LMBTQP-propagandafelvonlás szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, aminek köszönhetően a vonaglásukat hatóságilag nem tiltják be – fogalmazott a politikus, sajnálatának adva hangot, hogy pártja az egyetlen, amely „a devianciát népszerűsítő rendezvény megszüntetését követeli”.

Mi a mindenféle szexuális aberrációt propagáló felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem támogatjuk, hanem a tiltást szorgalmazzuk – jelentette ki Novák Előd, aki szerint ebben a formájában a Budapest Pride szembe menne „az úgynevezett gyermekvédelmi törvénnyel” is.

Nem kérünk a szerte a szerte a világból ideszervezett aberráltakból, a devianciaturizmusból – fogalmazott.

Vékony Csongor, a Mi Hazánk budapesti elnöke a sajtótájékoztatón azt közölte, „a hagyományos családmodell védelme érdekében” jelentett be az első törvényileg lehetséges pillanatban rendezvényt a Budapest Pride-éval azonos helyszínre és időpontra. Közlése szerint a teljes Andrássy utat kívánják rendezvényükhöz lefoglalni, és ebből nem engednek.

Forrás: MTI