Hirdetések

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának – közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.

Hirdetések

Azt írták, hogy a díjról szóló oklevelet és B. Kopp Judit szobrász alkotását pénteken a Magyar Kórházszövetség 35. kongresszusának záró napján az intézmény főigazgatója, Tóth Judit vette át. Hozzátették: a zsűri különdíját a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Dunaújváros kapta, az elismerést Kővágó Levente orvosigazgató és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató vette át.
Az idei pályázat fókuszában a családok, betegek és az egészségügyben dolgozók és családjaik fizikai, mentális biztonsága állt, a zsűri ennek alapján választotta ki a nyerteseket – közölték.
A kórházi osztályok versenyére idén nagyon sok induló nevezett be, így hét vidéki és hat budapesti kórház 20 osztálya nyert családbarát kórházi osztály-díjat. Közönségdíjat is kiosztottak, amelyet a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztálya nyert el.
Idézték a közleményben a zsűri társelnökét, Ujvári Enikőt, aki a díjazottakat méltatva azt mondta, hogy „a betegeknek és a munkatársaknak adott támogatásuknak „óriási ereje” van. A zsűri ezért tartotta fontosnak – tette hozzá -, hogy különdíjjal emelje ki a Szent Pantaleon-kórház pályázatát.
A rászoruló kollégák támogatására Szent Pantaleon-kórházban létrehozott, munkatársi adományokból működtetett szolidaritási alapot a zsűri társelnöke a közösségi összefogás szép példájának nevezte: „Azon dolgozunk, hogy minél több helyen bekövetkezzen az attitűdváltás, és gyökeret verjenek a díjazottjainknál már megtalálható családbarát kezdeményezések” – mondta a közlemény szerint Ujvári Enikő.