Hirdetések

A salgótarjáni rendőrök az otthonában fogták el azt a 30 éves férfit, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett.

Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást azzal a 30 éves vármegyeszékhelyen élő férfivel szemben, aki 2022 nyarától több személynek adott át készpénzért cserébe olyan szert, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrök 2023. április 19-én a reggeli órákban megjelentek a gyanúsított salgótarjáni lakcímén, ahol kutatást tartottak. Eredményesen jártak el, ugyanis alufóliába csomagolt kábítószer gyanús anyagot is találtak, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján szintén N-etil-norpentedront tartalmaz. Ezenkívül a nyomozók a férfi lakásának udvarán több helyen eldobálva és a terhelt tulajdonában lévő gépjármű motorháztetője alatt is ismeretlen anyaggal szennyezett alufólia darabokat leltek fel. Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök a gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – készpénzt, műszaki cikkeket, ékszereket – is lefoglaltak.

Forrás: youtube.com

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival együtt a terheltet elfogták és előállították. A hatóság tagjai a férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során a cselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.