Göd, 2023. április 20. Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (b1), Kása Krisztián gondozott (b2), Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (b3), Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára (b4) és Giflo H. Péter, a szeretetszolgálat Kilincs projektjének szakmai vezetője (b5) elhelyezi az időkapszulát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Gondviselés Háza - Fogyatékos Emberek Otthona új épületegyüttese alapkövének ünnepélyes lerakásán Gödön 2023. április 20-án. MTI/Bruzák Noémi
Hirdetések

Lerakták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona új épületegyüttesének alapkövét csütörtökön a Pest vármegyei Gödön.

Hirdetések

Az ünnepségen részt vett Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Csizi Péter szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Mihály Csaba, a kivitelező Trend Zrt. vezérigazgatója is.

Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke az eseményen azt mondta, kőre kell építeni a házat, nem futóhomokra, de a legkeményebb kő sem elegendő ahhoz, hogy biztos alapja legyen az életünknek, Isten igenjére építjük a szeretetszolgálat minden egyes épületét.

A szeretetszolgálat vezetője arról beszélt, dolgozóik a szívükben is otthont teremtenek azoknak, akiket rájuk bízott az Isten.

Az itt élők további útjáért mindannyian felelősek vagyunk.

– jelentette ki Kozma Imre.

Tuzson Bence, a körzet fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott:

Ahhoz, hogy a falakból a szeretet otthona legyen, lélek kell.

Az otthon szeretetet, közösséget, összetartozást jelent, és ezt kell megadni azoknak is, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak, mint mi – tette hozzá.

Büszkék lehetünk utak, iskolák építésére, de a legbüszkébbek olyan beruházások miatt lehetünk, amelyek rászoruló embertársainknak segítenek.

– hangoztatta a képviselő.

Felidézte, hogy miután 2017-ben elindultak a nagy intézmény kiváltására szolgáló „új úton”, eddig hét házat adtak át, amelyekben összesen nyolcvan, fogyatékossággal élő ember talált önállóságra.

Az ünnepségen az egyik, már három éve egy ilyen, tizenkét fős házban élő lakó, Nagy Tünde azt mondta:

Ugyanúgy járunk dolgozni, mint Önök, ugyanúgy szeretnénk boldogulni az életben, mint Önök, mi is tervezünk, és van, amikor csüggedünk, de három éve kitárult előttünk a világ, úgy érezhetjük, teljes értékű emberek vagyunk, akik hozzátesznek a kis közösségünkhöz és a társadalomhoz.

Giflo H. Péter, a szeretetszolgálat Kilincs projektjének szakmai vezetője a mostani bővítésről az MTI-nek elmondta, hogy a két, speciális kialakítású és felszereltségű épület összesen 48, magas támogatási szükségletű – tehát önálló életvitelre egyelőre nem képes – embernek ad majd korszerű otthont, olyanoknak, akik jelenleg a nagy gödi intézményben laknak.

A beruházás, amelynek költsége mintegy kétmilliárd forint, teljes egészében állami támogatásból valósul meg – közölte.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapja szerint a Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona Gödön mintegy kétszáz fogyatékos embernek ad otthont. Céljuk, hogy „modern, a fogyatékos ember szükségleteit és emberi méltóságát szem előtt tartó komplex szolgáltatássá” alakítsák a megörökölt nagy létszámú intézményt.

Korábban a szeretetszolgálat olyan házakat vásárolt, amelyek átalakítás és akadálymentesítés után alkalmassá váltak arra, hogy 8-12 fogyatékos embernek otthont biztosítsanak Gödön, Veresegyházán, Őrbottyánban és Erdőkertesen.

Forrás: MTI

Hirdetések