Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint múlt vasárnap késsel és ásóval megölte ismerősét.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint a 34 éves férfi 2023. április 23-án dél körül Bujákon, a temető melletti erdőben vele egyidős ismerősét egy éles heggyel bíró eszközzel testszerte többször megszúrta, majd egy ásóval fejen ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, holttestét a gyanúsított a cselekményt követően elásta.

A férfivel szemben a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amely bűncselekményt a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A gyanúsított a bűncselekményt kihallgatása során beismerte.

A vármegyei főügyészség a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény gyanúsítottjának letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája – várhatóan – a 2023. április 28-án 10 órakor kezdődő ülésen dönt.