Hirdetések

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata nyerte az idén hatodik alkalommal rendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt – jelentették be a verseny döntőjét követő eredményhirdetésen csütörtökön Budapesten.

Hirdetések

 Második lett a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium csapata, harmadik a Gödöllői Református Gimnázium és Líceum másik csapata lett.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára kiemelte: a pénzügyi tudatosság fontos, egyéni szinten kezdődik, ami a nemzetgazdaság szintjén összeadódik, és erősebbé teszi a gazdaságot. Bár a jó gyakorlatok miatt az országot a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD, Organisation for Economic Co-operation and Development) évről-évre kiemeli, a tranzakciós készpénzhasználat aránya nagyon magas a magyarok körében, amin változtatni szükséges.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke arról beszélt, hogy az Erste kötelességének érzi, hogy részt vállaljon a pénzügyi ismeretek oktatásában, ezért támogatják már negyedik éve a vetélkedőt. Arra kérte a fiatalokat, hogy a megszerzett pénzügyi tudást osszák meg a családjaikkal, barátaikkal.

Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke elmondta: a webkincstár és mobilkincstár használatával sorban állás nélkül lehet állampapírt vásárolni, online lehet ügyet intézni. Kiemelte, hogy a Magyar Államkincstárnál nyitható gyermek-megtakarítási Start-értékpapírszámlából jelenleg már 310 ezer aktív számlát kezelnek, ezeken 210 milliárd forint megtakarítás van.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége kommunikációs vezetője rámutatott, hogy pénzügyi tudatossággal mindenki megérti a szolgáltatókkal kötött szerződéseket, ami lényeges. A diákok a verseny segítségével szerzett ismeretekkel elindultak azon az úton, hogy később jól el tudjanak igazodni a pénzügyek világában.

A versenyen több mint ezer, az ország minden részéről érkezett diák mérte össze tudását, egy hónapon keresztül. Számos értékes díjat ajánlottak fel a verseny támogatói, ezek összértéke megközelíti a kétmillió forintot. A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! című pénzügyi vetélkedőt a Privátbankár.hu Kft. hirdette meg.

Forrás: MTI