Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2023. április 21-én 6 órától 2022. április 22-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosított a rendőrség a lakosság számára, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság működési területén a sebességmérési akció lehetséges helyszíneire javaslatokat tegyenek. A települési helyek vonatkozásában ez évben is számos állampolgári javaslat érkezett, amelyek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a vármegyei rendőrkapitányságok jelölték ki az ellenőrzések helyszíneit.

Nógrád vármegyében a 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban volt.  

A végrehajtott ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is felléptek.

Hirdetések