Hirdetések

A Nógrád vármegyeri rendőrök ismét több jelentős sebességtúllépést rögzítettek.

Hirdetések

Nógrád vármegye egyik legforgalmasabb közlekedési útvonala a 21-es számú főút, amely az elmúlt évtized jelentős fejlesztéseinek köszönhetően gyors és biztonságos becsatlakozást biztosít az ország autópálya hálózatába. A szalagkorláttal elválasztott, irányonként két forgalmi sávból kialakított pályatest tapasztalataink szerint sok járművezetőt indokolatlan száguldozásra sarkall annak ellenére, hogy a közút kezelője a lakott területeken korlátozta a megengedett legnagyobb sebességet. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai Vizslás-Újlak belterületén folytattak sebességmérést a munka ünnepén, amikor a lakott terület miatt 70 km/h maximális sebességre korlátozott útszakaszon mértek be egy gépjárművet, amely 147 km/h sebességgel közlekedett.

A rendőrök a járművezetővel szemben 90.000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

Szintén nagyot ment május 3-án a 21-es számú főúton az a gépjárművezető, aki a 110 km/h sebességkorlátozás hatálya alatt 175 km/h sebességgel közlekedett, amiért a hatóság vele szemben 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti állapított meg.