Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) június 25-ig.

Hirdetések

Az intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: az MCC ingyenes egyetemi programja Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést ad.

Iskolánként és szakterületenként nemcsak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját – fűzték hozzá.

Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön és a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaikon elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák.

A hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók fejlesztik. 2022-ben 300 nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató fordult meg az MCC-ben, közülük mintegy 40-en töltöttek itt hosszabb időt és kapcsolódtak be a diákok képzésébe.

Az MCC a Budapest Lectures nevű előadássorozatán hetente több alkalommal is lehetőségük van a diákoknak arra, hogy olyan „szakmai nagyságokkal” találkozzanak Budapesten és a regionális központokban, mint például Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem Föld Intézetének korábbi igazgatója, Mark Khater, a Cambridge-i Egyetem Stratégiai és Teljesítményközpontjának vezetője, James Orr, a Cambridge-i Egyetem professzora, Kei Hakata, a tokiói Seikei Egyetem professzora, David Starkey, a Cambridge-i Fitzwilliam College tiszteletbeli tagja és a Buckinghami Egyetem történelemtudományi professzora, Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke és Adrian Vermeule, a Harvard jogi tanszékének professzora – sorolták.

Az intézmény azon hallgatók jelentkezését várja, akik a 2023/24-es tanév őszi félévében kezdik első egyetemi évüket, budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként.

Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulóknak térítésmentesek – írták.

Forrás: MTI

Hirdetések