Hirdetések

Szombaton délelőtt hivatalos ünnepségen, a ballagáson búcsúztak a Balassagyarmati Balassi Gimnázium végzős tanulói. Az iskola hosszú idő óta az Arany János Tehetséggondozó Program Nógrád vármegyei intézménye is, a résztvevők számos előnyt élveznek diákéveik végéig.

Huszonöt éve indult Magyarországon az a középiskolai program, amelyben az általános iskolát befejezett, hátrányos helyzetű, jó tanulók számára adnak kiugrási lehetőséget. Nógrádban Balassagyarmaton működik az Arany János Tehetséggondozó Program egyetlen ilyen intézmény, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban.

Az eddig itt tanult Aranyos diákok nagyobb része középfokú C típusú nyelvvizsgával, ECDL bizonyítvánnyal, valamint B kategóriás, vagyis személygépjárműre érvényes jogosítvánnyal fejezte be tanulmányait 18 évesen. A programban résztvevők ingyenes kollégiumi elhelyezésben is részesültek, délutánonként szervezett foglalkozásokon is részt vehettek, továbbá nyári táborozásokra, természettudományos ismeretek bővítésére is kiemelt lehetőséget kaptak.

Ma délelőtt több mint 100 diák búcsúzott az iskola udvarán, többek között a 4 és 8 évfolyamot végzettek, a kéttannyelvű oktatásban részesült tanulók és az Arany János Tehetséggondozó Programos résztvevői.

A ballagási ceremónián az iskola igazgatója elismerte a Balassi tehetséges diákjait, akik az intézmény adta lehetőségekkel élve sikeres B2, C1 nyelvvizsgákat is megszereztek angol és német nyelvekből, továbbá kiemelte a magyar és a matematika versenyeken elért sikereiket.

Azokat a gyermekeket próbáljuk meg megszólítani, akik bizonyos okok miatt nem biztos, hogy a gimnáziumban gondolkodnának, de tehetségesek az élet valamely területén. Nagyon fontos, hogy azokat a gyerekeket tudjuk megszólítani, megfogni, akik ebben a programban valóban teljesíteni tudnak.

– mondta az ipolyinfo.com érdeklődésére Mogyorósi Attila igazgató. Hozzátette: Ehhez számos lehetőség áll rendelkezésükre, az elérhető jogosultságok mellett tanulmányi ösztöndíjat és belföldi, külföldi kirándulásokat is kaphatnak.

Amennyiben minden Aranyos diák érettségit tesz a tanév végén, összesen tizenhét végzős búcsúzik az iskolától idén.