Hirdetések

Eisenkrammer Károly főszervező szerint a Tour de Hongrie dinamikusan fejlődő kerékpárverseny, és a részvevőknek remekül szolgálja a felkészülését a Tour de France-ra.

Hirdetések

Az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában pénteken elmondta, hogy van lehetőségük az újításokra is, a bringások pedig nyerni és gyakorolni érkeznek, számukra már komoly presztízs itt jól szerepelni.

Az idei magyar körverseny kedden a csapatbemutatóval kezdődik Keszthelyen. Az első szakaszt szerdán rendezik, a záró, ötödik etap vasárnap lesz.

Eisenkrammer kiemelte, hogy a magyar adottságokat figyelembe véve sprintersztárokra „gyúrtak”, tavaly volt a nagy áttörés, ezek a nevek aztán mágnesként vonzották a többieket.

Most ott tartunk tulajdonképpen, hogy a Tour de Hongrie sprintervilágbajnokság lesz a következő héten. Aki a Tour de France-on szakaszt szeretne nyerni, annak előbb a Tour de Hongrie-n kell szakaszt nyernie. Itt készülnek fel a világ legnagyobb versenyére.

– mondta a főszervező.

Azt is jelezte, hogy a magyar körverseny az elmúlt hét-nyolc évben sokat tett azért – főleg a férfi mezőnyben -, hogy nemzetközi szinten ráirányította a figyelmet a hazai bringásokra és a sportágra, és lehet, hogy a jelenleg legmagasabban jegyezett magyar kerékpáros, Valter Attila is más utat járt volna be, ha nem lett volna Tour de Hongrie.

Eisenkrammer kitért arra is, hogy mindenben igyekeznek kiszolgálni a résztvevőket, minden részletre figyelni és biztonságot adni az utakon.

Az idei viadal legnevesebb versenyzői között van az országúton 2019-ben Európa-bajnok, pályán 2016-ban omniumban olimpiai bajnok, a 2018-as Giro d’Italia pontversenyében első olasz Elia Viviani, a hét háromhetes viadalt (Tour de France: 2013, 2015, 2016, 2017, Vuelta a Espana: 2011, 2017, Giro d’Italia: 2018) nyert brit Chris Froome, és a szintén Tour- (2019), valamint Giro d’Italia-győztes (2021) kolumbiai Egan Bernal.

A nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt 22 csapat részvételével rendezik meg. Az M4 Sport élőben közvetíti a keddi keszthelyi csapatbemutatót, valamint teljes hosszában az összes szakaszt.