Hirdetések

Alufelniket, gyümölcslevet és készpénzt is ellopott az a 20 éves nemti lakos, akit a bátonyterenyei nyomozók a napokban elfogtak.

Hirdetések

A nyomozás adatai alapján a Nemti településen élő férfi 2023. április 30-án a községben található családi ház nyitott garázsához ment, majd onnan négy darab, közel 100.000 forint értékű alufelnivel távozott. A bűntény helyszínén az elkövető felfigyelhetett más értékekre is, mert oda május 2-án napközben visszatért. Ekkor a terhelt a garázsból öblítőt, valamint palackozott és dobozos gyümölcsleveket, valamint szeszesitalokat vett magához. A férfi  még a családi házba is bement és ott is körülnézett, majd onnan készpénzt, valamint a komódon elhelyezett malacperselyt is ellopta. Így a  sértettnek újabb 100.000 forint értékben okozott kárt.

A terhelt a megszerzett értékek egy részét eladta, azonban nem sokáig örülhetett a könnyen jött haszonnak, a bátonyterenyei rendőrök ugyanis őt május 3-án elfogták. A nyomozók a helyi lakost folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt a bűncselekmények elkövetését elismerte. A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a 20 éves férfi ellen számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt van folyamatban eljárás, ezért őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.