Hirdetések

Az ügyészség fellebbezése nyomán kapott súlyosabb büntetést az a 31 éves nő, aki rendszeresen árusított kábítószert, köztük fiatalkorú vásárlójának is.

Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség 2022 májusában emelt vádat a nő és két vevője – köztük egy 17 éves fiú – ellen tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és csekély mennyiségű kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétsége miatt. A vádirat szerint a díler 2021. április és június között a 34 éves férfinek legalább négy alkalommal, míg a fiatalnak – akinek életkoráról tudomással bírt – legalább három alkalommal adott el alufóliába tekert, fehér színű por állagú anyagot, melyről az igazságügyi szakértői vizsgálat megállapította, hogy etil-hexedron nevű vegyületet tartalmaz, ami kábítószernek minősül. A vádlott a bódító hatású szert lakóhelyén árulta, adagonként 2.000 forintért.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság a kábítószer kereskedő nőt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntéssel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A Nógrád Vármegyei Főügyészség – a járási ügyészség indokait fenntartva – kifejtette, hogy a többszörösen büntetett előéletű elkövető kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el, valamint a vele szemben fennálló súlyosító körülmények túlsúlya miatt hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása indokolt.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék egyetértve az ügyészi fellebbezésben foglaltakkal 6 év szabadságvesztést és 6 év közügyektől eltiltást szabott ki a nővel szemben.

A döntés jogerős.