Hirdetések

Salgótarján belvárosában több száz érdeklődő vett részt a rendőrök által szervezett, a kulturált közlekedést népszerűsítő programon.

A Közlekedési Kultúra Napját 2015-től minden év május 11-én tartják meg Magyarországon. Ezen a napon az állami és civil szervezetek különböző rendezvényekkel irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából 2023. május 11-én 10 óra és 15 óra között a vármegyeszékhelyen, a Fő téren tartott érdekes és látványos programokkal tarkított rendezvényt.

A szervezők a helyszínen a közlekedéshez kapcsolódó érdekes feladatokkal várták az óvodásokat, valamint az általános és a középiskolásokat is. A gyermekek játékos közlekedésbiztonsági feladványokat oldhattak meg és a kerékpáros ügyességi pályán a biztonságos biciklizés alapjait is elsajátíthatták. A felnőttek tesztelhették KRESZ tudásukat és kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüveget is. A balesetmegelőzési szakemberek a program ideje alatt szóban és írásos szóróanyagok átadásával hívták fel az érdeklődők figyelmét a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Salgótarjáni Összevont Óvoda Nyitnikék Tagóvodája a Közlekedési Kultúra Napjára készülve a rendezvényt megelőző hetekben három balesetmegelőzési kisfilmet készített.

A program helyszínén a REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. József Attila Művelődési Központ oldalán található LED kivetítőn ezeket a kisfilmeket, valamint egyéb balesetmegelőzési témájú videókat láthattak az érdeklődők.