Hirdetések

Megjelent a nemzetpolitikai államtitkárság közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására irányuló pályázati felhívása, amelyre május 16-tól lehet jelentkezni.

Hirdetések

Az államtitkárság keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázati felhívás célja a Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudata megerősítésének támogatása a testvértelepülési együttműködések erősítése útján.

A felhívásra magyarországi (települési, vármegyei) önkormányzat nyújthat be pályázatot olyan program, rendezvény megvalósítására, amelyet Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia vagy Ausztria egy vagy több helyhatóságával (települési önkormányzatával, településével) közösen valósít meg.

A felhívás két alprogramra oszlik: az első a közösségi kapcsolatok, míg a második a gazdasági kapcsolatok kialakítását, fenntartását és fejlesztését célzó programok és együttműködések megvalósítására irányul.

A Kárpát-medencei testvértelepülési programot 2015 óta működteti a nemzetpolitikai államtitkárság. A program keretében már több mint ezer Kárpát-medencei testvértelepülési kapcsolat kialakításához és megerősítéséhez járultak hozzá.

Az idei felhívás teljes támogatási keretösszege 500 millió forint. Az igényelhető támogatás alprogramonként 500 ezer és egymillió forint közötti összeg, amely vissza nem térítendő juttatás.

A részletes felhívás a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvasható.

Hirdetések