Hirdetések

Több település utcájában megállt a víz, kiöntött a Patak.

Hirdetések

Zivatarok kiallakulása és felhőszakadások veszélye miattadott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára, így Nógrád vármegy járásra is. A nagy mennyiségben lehullott csapadék a megye néhény településén sok munkát ad a tűzoltóknak.

Bujákon, a Petőfi utcánál kiöntött a pata, emiatt száz-százötven méter hosszan, öt centiméter magasan áll a víz az utcában és a házak kertjében. A pásztói hivatásos tűzoltók szivattyúkkal csökkentik a vízszintet, egy munkagép az árok mélyítésén dolgozik, és megkezdték a homokszákok töltését is.

Karancsberényben, a Rákóczi útnál az esőzés miatt sár és víz zúdult a hegyoldalról két ingatlan udvarára. A salgótarjáni hivatásos és a ipolytarnóci önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, homokzsákokat töltenek.

Nógrádsipeken a település több utcájában megállta víz az esőzéstől. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók már a helyszínen dolgoznak, szivattyúkat telepítenek, töltik a homokzsákokat. A településre a nógrádmarcali önkéntes tűzoltók is elindultak, segíteni a munkálatokat.