Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit.

Hirdetések

A két terhelt 2023. május 18-án a kora esti órákban Mátraszőlős külterületén vadászott, amely során kilőttek egy szarvasbikát. Annak ellenére, hogy az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között vadászati tilalom van érvényben – amelyről a két férfinek is tudomása volt – mégis úgy döntöttek, hogy egyet kilőnek, a vadásztársaságot pedig nem értesítik. Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték és a húsát haza vitték. Cselekményükkel közel 500.000 forint kárt okoztak a vadásztársaságnak.

A két férfi lakásán a rendőrök kutatást tartottak, amely során a fagyasztóládákban több csomag vadhúst találtak, amelyeket lefoglaltak. Az 58 éves gyanúsítottnál olyan eszközök – éjjellátó, hangtompító, hőkamera – is előkerültek, amelyek tiltott vadászathoz köthetőek. Mindezeken felül a férfi olyan fegyverek és lőszerek birtokában is volt, amelyekhez engedéllyel nem rendelkezett. A hatóság tagjai a fegyvereket és a több mint 1200 darab lőszert szintén lefoglalták.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőket előállították, az 58 éves férfit orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, míg társát orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Fotók: police.hu