Hirdetések

A szezonnyitón az abszolút harmadik helyen végzett a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt kettős Székesfehérváron. A hazai versenynek számító Salgó Rally-n a szécsényi születésű pilóta szerint az első pillanattól kezdve maximumon kell versenyezni, hogy még csillogóbb legyen az érem a dobogón. Nem lesz egyszerű a két napos verseny, külön taktikával készültek erre a futamra Ádámék.

Az idei első futam után eltelt más lassan majdnem másfél hónap.

Amikor a teszten először mentünk az autóval, akkor még nagyon éreztem ezt a kihagyást. Mindent újra kellett építeni, de a teszt végére elértünk arra szintre, amire szerettünk volna. Biztos, hogy nagy előnye van annak, aki sűrűbben tud autóba ülni… de mi abból próbáljuk kihozni a legtöbbet, amennyi lehetőségünk van.”

– nyilatkozta Velenczei Ádám a sajómercsei teszt után.

Pünkösd hétvégéjén, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a bajnokság második megmérettetése, a Salgó Rally.

Változatos verseny lesz, hiszen már az első nap is egy jó minőségű, széles szakasz után bemegyünk az erdőbe, egy szűk, rossz minőségű, dobálós gyorsaságira, ami után a kör végén megint egy tempós rész vár ránk, aminek a vége újra dobál… A teszten minden lehetőséget kipróbáltunk. Van egy taktikánk a beállítások terén és bízom benne, hogy ezzel sikerül majd a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból is.

A szécsényi születésű pilótának a nógrádi pályákon zajló futam hazainak mondható és ennek megfelelően többször végzett már itt a dobogón.

Ebben a mezőnyben nagyon jónak számít egy dobogós helyezés is, de mi megpróbáljuk a legmagasabbra tenni a lécet! Öt-hat páros van, akik közül bárki odaérhet az első háromba. A teszt végén már mindketten elégedettek voltunk. Bízom benne, hogy sikerült kellőképpen motiváltá tennünk magunkat Zsoltival és bízunk egy még jobb eredményben, mint amit eddig elértünk itt!

A csapat nem csak a beállításokkal, és a gondos pályabejárással készül a futamra, de a szurkolóknak is szeretnének kedveskedni.

Plakátokkal várjuk az érdeklődőket a 21-es főúton felállított szervizparkban! Reméljük sokan eljönnek oda is és a szakaszok mellett is olyan sokan lesznek majd, mint ahogy a régi felvételeken látszik!

Fotók: Csatlós Norbi/www.duen.hu