Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt két salgótarjáni férfival szemben.

Hirdetések

A gyanú alapján a 21 éves férfi és 18 éves társa 2023. május közepéig hét lakaltan, vagy részben lakott ingatlan területére betört. Annak érdekében, hogy az épületekbe bejussanak különféle módszereket választottak, esetenként ajtókat, ablakokat és az azon lévő rácsokat feszítették be, vagy a lakatokat verték le. Az ingatlanok területéről vittek mindent, ami számukra értéket képviselt. Volt ahonnan kulcscsomót, kábeleket és vezetékeket loptak el, azonban volt olyan ingatlan is arany ékszereket, új szerszámgépeket és 3 millió forint készpénzt zsákmányoltak.  Az ellopott tárgyak egy részét jóval áron alul értékesítették, másik részét fémhulladékként leadták, de elfordult olyan lopott tárgy, például egy gitár, amit összetörtek. A sértetteknek a két elkövető a lopással több, mint 6 millió forint kárt okozott, de az ingatlanokba történő bejutásuk során a rongálással is közel 100 ezer forint kárt okoztak.

Fotók: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként 2023. május 22-én a két férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság tagjai a 21 éves és a 18 éves terheltet őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.