Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves fiú ellen, aki édesapja autóját engedély nélkül elvette és azzal szórakozásból egy sportpályára hajtott.

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező, fiatal kora ellenére már büntetett előéletű fiú 2021. szeptember 2-án beült a szülei házuk előtt parkoló autójába és engedély nélkül elhajtott vele.

Hosszabb ideig autózott vele lakóhelyén, majd délután egy barátjával a salgótarjáni sportpályához mentek, ahol éppen pályakarbantartási munkálatokat végzett az üzemeltető cég egyik alkalmazottja, ezért nyitva volt a nagykapu. A vádlott ezen keresztül a pályára hajtott, ahol előbb a futókörön kocsikázott, majd ráhajtott a füves részre is, ahol több kört tett meg, aminek következtében összesen 150.000 forintos kárt okozott a gyepben.

A járási ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a fiatallal szemben, melyben indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság szabjon ki vele szemben elzárást és fizettesse meg az eljárás során felmerült 7.200 forint bűnügyi költséget is.

Amennyiben a fiú az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, 25 nap elzárás vár rá.

Ugyan a vádlott engedély nélkül használta édesapja autóját, ezzel jármű önkényes elvétele bűncselekményt valósítva meg, azonban a szülő nem kérte fia megbüntetését, így emiatt miatt nem kell felelnie.