Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, akit két betörés elkövetése miatt köröztek.

A Pásztói Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó járőrei 2023. május 30-án az esti órákban Szarvasgede és Kisbágyon települések közötti útszakaszon egy gépjármű utasaként igazoltatták és a helyszínen elfogták azt a 40 éves Héhalomban élő férfit, akit több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparanccsal köröztek.

A gyanú szerint a férfi még 2023 márciusában egy szombati napon, a déli órákban a nyitva felejtett ablakon bemászott Héhalom település önkormányzatának épületébe. A hivatal épületében több iroda ajtaját befeszítette, kutatást végzett és egy mobiltelefont zsákmányolva az ablakon keresztül távozott. Ámokfutásának eredménye 160.000 forint rongálási és 60.000 forint lopási kár.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottat terheli továbbá azzal, hogy 2023. április 21-ét megelőzően a drótkerítést átvágva bement a Héhalom belterületén található lakatlan ingatlanba és az udvarról egy betonkeverőt, a lezárt tárolót feltörve pedig szerszámgépeket lopott el 200.000 forint értékben. 

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 40 éves férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Munkatársaink az ellopott tárgyak egy részét lefoglalták.