Hirdetések

Lelövéssel fenyegette a rendőröket és többszöri felszólításra sem tette le a nála lévő pisztolyokat a férfi, ezért csípőn lőtte a járőr.

Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába 2023. június 6-án délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős bácsit, aki megsérült. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai haladéktalanul a helyszínre siettek. A kocsma előtt megtalálták a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki a rendőrök láttán két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő zsebeiből, majd az egyenruhásokat azzal fenyegette, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a szemmel láthatóan felindult férfi ezeknek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amire a férfi az egyik a fegyvert eldobta, azonban a másikat lövésre emelte a vele szemben álló egyenruhások felé. Erre a rendőr egy célzott lövést adott le a férfira, amely a csípőjén megsebesítette őt.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedett támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők – ellátását követően – rendőri őrzés mellett kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.