Hirdetések

Az Ipoly magas vízállása miatt májusban leállították az építkezést, majd néhány nappal később újraindultak a munkálatok Őrhalomnál a legújabb Ipoly-hídnál. Az átkelő fő tartó elemeit már előzőleg beemelték, viszont a szerkezettől távolabb, egy másik hidat is építenek a projekt keretében.

Hirdetések

A valóságban összesen két hidat építenek az Őrhalom és Ipolyvarbó között megvalósuló nemzetközi projektben: az egyik a folyó fölötti átkelő, amelyről néhány napja mutattuk be legfrissebb videónkat, és most már látjuk a másik hidat is, ami az őrhalmi vasúti pályaszakasz közelében található, a Csitári-patak mellékágaként működő vízfolyás fölött az Ipoly árterén.

Az épülő Újárok-híd 2023. május 19-én. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Néhány hete ezen a helyen sem tudták folytatni az építkezést, az Ipoly áradása hatással volt erre a területre is, a folyó visszaduzzasztotta a kis csatorna vizét. Az egyébként nagy esőzések most nem gátolják a kivitelezést, a kisebb híd – vagy ahogyan Őrhalomban mondják az Újárok-híd – főbb elemeit tegnap helyezték el a meder fölött.

Az Őrhalomból az átkelőhöz vezető utat Varbói utcának keresztelték el, a teljes hossza 1,1 kilométer lesz annak megépítése után.