Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói három órán belül beazonosították és elfogták azt a 46 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős férfit a vármegyeszékhelyen.

Hirdetések

A nyomozás adatai szerint a mátraterenyei lakos 2023. június 9-én a délutáni órákban a Salgótarján Zagyvapálfalva városrészben található italboltban tartózkodott, ahol felfigyelt egy idős férfire. Annak távozása után az elkövető őt egy másik italboltba is követte, majd amikor a szépkorú onnan elindult, a terhelt ismét a nyomába szegődött. A 46 éves férfi egészen egy társasház bejárati ajtajáig ment a sértett után, ahol megkísérelte kitépni az idős férfi kezéből a táskát, azonban a dulakodás során mindketten a földre estek, amitől a szépkorú megsérült. Ezt követően a terhelt a táskát – a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal – a földön fekvő koros embertől elvette és a helyszínről elszaladt. A hatóság tagjai a forrónyomos intézkedések és az összehangolt bűnügyi és rendészeti tevékenység eredményeképpen három órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A rendőrök a sértett táskáját az elkövetés helyszínétől nem messze megtalálták, azonban abból a pénz hiányzott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a mátraterenyei férfit rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Fotó: police.hu