Hirdetések

Első alkalommal lép fel a Nemzeti Lovas Színház július elsején Visegrádon, ahol a közönség az Aladdin című musicallel találkozhat – jelentette be a visegrádi Királyi Palotában tartott sajtótájékoztatón Pintér Tibor igazgató csütörtökön.

Hirdetések

Az eseményen Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Lovas Színház beleillik abba a kulturális paradigmaváltásba, amely a kultúra akadálymentesítését célozza. E törekvés célja, hogy ne érezzenek különbséget a kisebb településen, a megyei jogú városban vagy a fővárosban élők.

Nem szeretnénk azt, hogy akik kisebb településen élnek, azt érezzék, hogy ők hátrányban vannak azokhoz képest, akik nagyobb településen élnek, ahol több kulturális lehetőség áll a rendelkezésükre.

A térség országgyűlési képviselőjeként Vitályos Eszter emlékeztett arra, hogy az országnak ez a különösen szép része páratlan lehetőségekkel bír, Visegrád pedig nagy múlttal rendelkezik a magyar kultúra, a magyar történelmi hagyományok ápolásában és továbbörökítésében.

Az előadás kapcsán Pintér Tibor igazgató elmondta, hogy dramatizált környezetben teljes színdarabokat, musicaleket, operetteket adnak elő és a színészek kitűnő lovas mesterekkel és kitűnő színészekkel, énekesekkel dolgoznak – emelte ki.

Pintér Tibor elmondta: az Aladdinra azért esett a választás, hogy a családoknak nyújtsanak szórakozást. Visegrádra 25 lóval és 60 szereplővel érkezik a Nemzeti Lovas Színház – tette hozzá. Az igazgató kitért arra is, hogy jelenleg függetlenként működnek, de nagy vágyuk, hogy egyszer kiemelt színházzá nőjék ki magunkat, hiszen a színház arculata a Nemzeti Lovas Programba is beilleszthető.

Eőry Dénes polgármester egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy 700 éve rendelte el I. Károly magyar király teljes udvartartásának Temesvárról Visegrádra költöztetését. Ezzel Visegrád királyi székhellyé vált. Az évforduló alkalmából a város sokféle programmal készül – tette hozzá. A július elsejei előadás helyszíne a Királyi Palota udvara, a lovagi tornapálya.

Forrás: MTI