Hirdetések

Óvodából, templomból, gyermekközpontból is lopott egy 18 éves férfi. A veresegyházi rendőrök egy bozót tövébe bilincselték majd őrizetbe vették, a bíróság azóta letartóztatta.

Hirdetések

Ballagási ünnepen mulatták az időt a résztvevők, amit 2023. június 5-én kihasználva sündörgött be a veresegyházi óvodába D. József. Egy öltözőszekrényből két pénztárcát emelt el, majd az intézményből kifelé vette az irányt.

A szülők szeme -gyermekeik mellett- a pályán volt, ketten eredtek a férfi után, miközben értesítették a rendőrséget. A fiatal nem jutott messzire, míg őt az óvodából követték, a percek alatt kiérkező rendőrök más irányból állták útját, végül egy bokor tövében kapták el. A tárcákat minden értékkel együtt megtalálták a rendőrök, azok visszavándorolhattak tulajdonosaikhoz.

Az erdőkertesi férfit bevitték a kapitányságra és kikérdezték, mint kiderült, több, az elmúlt időszakban elkövetett vagyon elleni bűncselekmény is van a rovásán. A gyanú szerint napokkal ezelőtt egy fóti templom ablaküvegét törte be és kirámolt egy perselyt, majd a fóti gyermekváros központjába tette tiszteletét, ahonnan mobiltelefonnal, pénztárcával és bankkártyával távozott, utóbbival később vásárolt is.

Az őrizetbe vett férfi gyanúsítása ellen nem tett panaszt, -részben- beismerte a bűncselekmények elkövetését. A Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott férfi ellen lopás bűntette, lopás vétsége, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

Fotók: police.hu