default
Hirdetések

Középiskolás csapatok felvonulása zavarta meg Balassagyarmat péntek reggeli autós forgalmát: a tanév utolsó napján a főúton vonultak fesztiváli hangulatban a városi középiskolások. A Civitas Fortissima téren már színpadi jelenetekkel folytatták, feladatuk volt egy filmrészlet segítségével jellemezni mindennapjaikat.

A bulit nem csak a több száz középiskolás, hanem tanáraik is élvezték, erről beszéltek az Ipoly Televízióban a Szondi György Technikum oktatói, és a helyszínen is azt bizonygatta a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium tanárnője, hogy a szigoráról hírhedt Balassiban nagyon lazák a tanárok.

A diákok szerint ilyenek az iskolai hétköznapok. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A tanév utolsó napján láthatólag mindenki felszabadulttá vált, a zenés produkciókat nézve egyértelmű volt, hogy a tanárok is kiengedték a gőzt, a diákok szabadszájú szövegeit sem kritizálta senki.

A nap sztárvendége volt a BMX világbajnok Kemp Zozó, aki csapatával látványos szaltókat és kormánypörgetéseket mutatott be a levegőben, sőt, a végén egy tucatnyi tizenéves feje fölött repült el bringájával.

A balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikum járművének alváza egy bevásárlókocsi. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A Madách utcában ládaderbit is szerveztek, az intézmények csapatai által készített járművek és azok sofőrjei versenyeztek egymással. A futamot az nyerhette, aki a 150 méteres, lejtős aszfalton a leggyorsabban ért célba. Azonban a zsűri szubjektív pontozása hozzásegítette a Szondi György Technikumot ahhoz, hogy időbeni hátrányuk ellenére is nyerni tudjanak. Ugyanis az értékelők pontozták a jármű kinézetét, a sofőr öltözékét és a közönség biztatását is.

A balassagyarmati Szondi György Technikum csapata nyerte a ládaderbi kétszázezer forintos ajándékutalványát. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A Szondisok kétszázezer forint értékű ajándékutalványt nyertek és a város kulcsát is megkapták ahhoz, hogy ezen a napon ők irányíthassák Balassagyarmat életét.