Hirdetések

Szinte kisajátították a város egyik utcáját a kábítószer-kereskedők: Salgótarján egyik zsákutcája annyira forgalmas, mint egy főútvonal, állítják a környéken lakók. A területi önkormányzati képviselő úgy gondolja, hogy a rendőrség megerősített járőrszolgálatával felszámolható a drogterjesztés a Szögverő utcában.

Nagy figyelmet kapott idén a salgótarjáni acélgyár környéke, korábban az odatelepült akkumulátor szétszerelő üzem miatt lázadtak fel a lakók, most a szomszédos utcában folyó gyanús közterületi tevékenység zavarja őket és ez rossz fényt vet rájuk – ezt az ott élők is tudják, és nem tetszik nekik a városrész leromló állapota. A Szojka Ferenc Stadionnál találkoztunk két helyi lakossal, akik azonnal tudták, hol kell keresni a helyben csak „elosztó utca” néven ismert területet.

A Szögverő utca egysávos aszfaltjának elejét sűrű növények takarják, a kereszteződésből nehezen látható, hogy mi történik ott, de megnéztük. Néhány lakóházon kívül semmilyen gyanús ügyletet nem láttunk pénteken délután. Pedig azt mondják, hogy ez Salgótarján drogelosztó helye, ami egyes órákban rendkívül forgalmas.

A lakók jelezték is az önkormányzatnak, hogy zavarja őket a forgalom, és természetesen azt sem szeretnék, ha bármilyen bűncselekmény miatt félniük kellene. Turcsány László önkormányzati képviselő szóvá is tette a problémát, és azt kérte a rendőrségtől, hogy figyeljék jobban a környéket.

Ellepték az utcát a drog körüli problémák. Az az utca a helyiek szerint egy elosztóhellyé nőtte ki magát. Ott jönnek-mennek az autók. Ha a sarkon lévő kamerát egy kicsit többet figyelnék, akkor nagyon szépen megköszönnénk. És természetesen a járőrök jelenléte is nagyon fontos.

– mondta az önkormányzati képviselő.

A környékre már most is kiemelt figyelemmel van a város vezetése, két egymás melletti villanyoszlopon összesen három térfigyelő kamera pásztázza a terület forgalmát. Az egyik a Jónásch körútra néz, a másik kettő a Határ út és a Szögverő utca forgalmát figyeli.