Hirdetések

Mint azt korábban megírtuk, Nógrádszakálon felmérték a közterületi károkat a múlt heti villámárvíz után. A helyi polgármester szerint száz millió forintot meghaladó javítás és újjáépítés vált szükségessé. Azonban a magáningatlanokban okozott károkról egyelőre nem áll rendelkezésre becsült kárérték. Mi a Jókai utcában, a legnagyobb pusztítás közelében jártunk, ahol egy élet munkája lett semmivé.

Másodszor söpörte ki az Imre család házát az árvíz, először 16 évvel ezelőtt öntötte el a nógrádszakáli Bertece-patak a Jókai utcai ingatlant. Ezúttal azt mondták az ott lakók: ezt már nem lehet tovább bírni.

Elázott bútorok, vízzel és sárral telt autó, málló tapéta és vakolat – nincs ép helyiség abban a házban, amely a múlt heti villámáradás következtében elázott. Imre Jánosné Éva az ipolyinfo.com stábjának sírva beszélt a katasztrófáról.

Ez a víz váratlanul jött, nem csinálhattunk semmit. A kocsink a garázsnál állt, a sodrás megfordította az autót. A garázsban csak azért nincs sár, mert az autónk felfogta. Gallyak, víz, sár, iszonyat, hogy mi minden jött öt perc alatt!

Helyzetüket az is súlyosbította, hogy az alig 100 méterre lévő vasútvonal alatt eltömődött a vízáteresz, a feltorlódó uszadékok gátolva a patak útját, szétterítették a hatalmas mennyiségű vizet.