Hirdetések

A tegnap esti nagy erejű szél Nógrád vármegye több helyén is természeti károkat okozott. A katasztrófavédelmi szóvivő összesítése alapján kidőlt fákhoz, leszakadt nagy gallyakhoz hívták őket. Egyes helyeken a kidőlő fák távközlési kábeleket téptek el és a vasútra is rádőltek.

Nyugat-Nógrád több pontjáról is szinte egyszerre érkezte be segélykérő hívások a katasztrófavédelemhez, mert közutakra dőltek ki azok a fák, amelyeket az esti órákban a nagy erejű szél csavart ki a helyükről. Kapás Márton a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte:

Tizenhárom viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a Nógrád vármegyei főügyeletre szerdán az esti és az éjszakai órákban. A legtöbb esetben kidőlt fák, leszakadt faágak adtak munkát a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a kidőlt fák, máshol távközlési vezetékeket szakítottak le. Drégelypalánk és Nagyoroszi, valamint Diósjenő és Borsosberény között a sínekre dőlt fák a vasúti közlekedést akadályozták.

Személyi sérülés nem történt, a károk felszámolása még csütörtökön is tart, csak június 22. reggelén négy újabb hasonló bejelentés miatt vonultak ki a katasztrófavédők Nógrádban – tette hozzá a szóvivő.