Hirdetések

Tekerj Itthon e-bringákon! – elnevezéssel az elektromos kerékpározást népszerűsítő programot indít útjára az aktív Magyarországért felelős államtitkárság – jelentette be az államtitkárság vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Szentendrén.

Hirdetések

A program keretében 220 elektromos rásegítéssel működő kerékpárt szereztek be az aktív Magyarország kormánybiztosság támogatásával, amelyeket az ország 9 pontjára osztottak el – közölte Révész Máriusz.

A biciklik olyan területeken, például a Zselicben, a Csereháton és a Kelet-Bükkben is elérhetőek, amelyek eddig kevésbé voltak felkapottak a túrázók körében – tette hozzá.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyfajta forradalom zajlik a kerékpározás területén az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok terjedésével.

Ezek azért lehetnek hasznosak, mert lehetővé teszik a túrázást az idősebbek, illetve azok számára is akik kevésbé vannak jó kondícióban.

Közlése szerint az érdeklődők az ebringatura.hu című honlapon foglalhatnak kerékpárokat és lehetőség nyílik vezetett túrákon való részvételre is.

A következő egy hónapban újabb három kölcsönzési pontot kívánnak létrehozni az országban – mondta Révész Máriusz.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2021-ben, a Pilis-Dunakanyar Szövetséggel készítettek egy térségi közvéleménykutatást, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a térség lakói milyen fejlesztéseket tartanak a legfontosabbnak.

A felmérésnek az lett az eredménye, hogy a közlekedés fejlesztése után másodikként, a szabadidő aktív eltöltésére lehetőséget biztosító turisztikai fejlesztéseket tartják a legfontosabbnak a térségben élők.

Ezért is öröm számára a most megvalósult fejlesztés – fűzte hozzá.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a társaság, amely az ország leglátogatottabb erdőterületét kezeli, már 2016-ban az élére állt a kerékpáros turizmus fejlesztésének és 350 kilométernyi kerékpáros túrautat jelöltek ki a területen.

Most ez bővül azzal, hogy Visegrádon és Dömörkapun is lehetőség nyílik az elektromos kerékpárok kölcsönzésére – mondta a vezérigazgató.