Budapest, 2022. október 5. Dócs Dávid, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 5-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetések

A magyar emberek számára egyre világosabb, hogy az elmúlt három évtized politikai pártjai közül, a Mi Hazánk az, amely valóban komolyan gondolja a magyar nemzet megmentését – jelentette ki a Mi Hazánk alelnöke, a párt zászlóbontásának ötödik évfordulója alkalmából megtartott sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.

Bár szalonnasütésnek indult, de parlamenti párt lett belőle, ami 6 fős frakcióval képviselteti magát a Magyar Országgyűlésben.

– fogalmazott Dócs Dávid.

A párt népszerűsége annál is inkább növekszik, mert látható, hogy az „elmúlt három évtized iszapbirkózása” nem vezetett sehova – tette hozzá.

Példaként említette, hogy a Mi Hazánk sikeresen megakadályozta a kútadó bevezetését, miközben a baloldal „le se hajolt a témáért”.

Ezzel a párt megakadályozta, hogy egy újabb bőrt húzzanak le a magyar emberekről, vagyis kútadó helyett kútamnesztia lett – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a Mi Hazánk önálló főpolgármester-jelöltet kíván indítani az önkormányzati választásokon.

Ugyanakkor arra törekednek, hogy az Európai Parlamentben is hangsúlyos képviseletet jelenítsenek meg, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió működésével kapcsolatos kritikáikat Budapest helyett Brüsszelből mondják el a „brüsszelitáknak”.

A Mi hazánk szerint ugyanis nonszensz, hogy miközben visszatartják a Magyarországnak járó forrásokat, Brüsszel Magyarországtól közel 700 milliárd forintot szeretne ebben az évben „tagdíjként bezsebelni” – mondta Dócs Dávid.