Hirdetések

Egyesületet alapít a salgótarjáni Nordtechnik KFT. ügyvezetője. Kreicsi Bálint az ipolyinfo.com-nak többek között arról beszélt, hogy családi vállalkozásként és civilként is igyekeznek hozzájárulni a város fejlődéséhez, amelynek következő állomása egy várospolitikai célú civil szervezet megalapítása. Állítása szerint ideje volt lépni, egy polgári gondolkodású egyesülettel talán a különböző oldalak csatározásának időszakát is lezárhatják Salgótarjánban.

Sokan keresik őt mostanában, elsősorban a közösségi média kamuprofiljai mögül igyekeznek kideríteni szándékait, de eddig visszautasított minden közeledést. Kreicsi Bálint elsőként az ipolyinfo.com-nak beszélt tervéről, amelynek megvalósulásával Salgótarján fejlődését reméli. Szerinte az egyik legfontosabb, hogy a sok beszéd után végre történjen valami a várossal.


Miért fontos Önnek Salgótarján jövője?

Édesanyám a Magyar Rákellenes Liga Nógrád vármegyei elnöke, ő már régóta szűréseket rendez, utána szaktanácsadásokat szervez, a páciensek mentális és orvosi segítséget is kapnak. Ezek ingyenesek. A cégünk különböző sportokat is támogat, többek között kerékpárosokat, amerikai focit, elég sokszínű a paletta. Talán a legnagyobb tettünk eddig a főtéren álló Salótarján felirat elkészítése. Az egy nagy volumenű beruházás volt. Szeretjük a várost.

És most aktívabb közéleti szerepre törekszik. Miért kell ahhoz civil szervezet?

Csak a csatározások mennek politikai oldalak között, közben a civilek nem tudtak érvényesülni, mindig be kellett bújni valamelyik párt mögé. Ezért jött létre ez az egyesület. A polgári gondolkodású civileket fogja össze a most alakuló Hajrá, Salgótarján Egyesület!, olyan emberekkel, akik Salgótarján jövőjében tudnak gondolkodni. Ugyanakkor próbálunk kapocsként is működni, részben a politikai erőtérben, részben a várost irányítók körében is. Sok esetben láttunk már jó akaratot, amiket tettek nem követtek, ebben próbálunk segíteni, többek között azzal, hogy az ügyeket előremozdító kommunikációban veszünk részt. Az a célunk, hogy elsősorban Salgótarjánért tegyünk, nyilván, ha ez a régiót is segíti, az csak plusz jót jelent. A családunkkkal mi ötödik generáció óta ide kötődünk, nekünk fontos ez a város, és itt képzeljük el a jövőnket.

Kreicsi Bálint: Sokan beszélnek a változásról, de kevés a tett.

Teljesen civil tagokat tömörít az egyesület, mindenféle pártkötődés nélkül?

Az egyesület tagjai között nincsenek párttagok semmilyen irányból sem. Ilyen szempontból nem köthető párthoz ez a társaság. Nem feltétlenül célunk, hogy így reklámozzuk bármelyik pártot is. Azt is tudnám mondani, hogy több párttal is hajlandók vagyunk felvenni a kapcsolatot, vagyis válaszolni a megkeresésükre, de mi nem fogunk megkeresni pártokat. Ha ők keresnek minket, akkor minden valószínűség szerint meghallgatjuk őket.

Teljesen friss értesülésünk, hogy Ön akár polgármester-jelölt is lehet a jövő évi önkormányzati választásokon Salgótarjánban. Igaz-e?

Voltak ilyen megkeresések. Én azt gondolom, hogy többen észrevették, hogy a családunk nem érdekből dolgozik a város fejlődésén, hanem azért, mert így látjuk jónak. Végre eljutottunk oda sok évnyi csatározás után, hogy egyre több embernek tűnik fel ez. Eredményt csak akkor érünk el, ha igazán akarunk valamit és nem egyszerűen érdekből tesszük azt. Talán egyszerű tipp részemről, hogy valakik ezért gondolnak engem alkalmasnak erre a feladatra. Korai lenne most azt mondani, hogy jelölt leszek a polgármesterek listáján, de nem tudok mondani sem igent, sem nemet arra, hogy sor fog-e kerülni rá.

Ha igent mond, vállalná, hogy egyértelműen támogatja Önt valamelyik párt?

Egyesületként én meghallgatnék minden véleményt, és mivel ha egyesületként indulnánk a választáson – és én más esélyt nem látok rá – akkor azt nyilván függetlenként tenné meg az ember.

És ha indít a Fidesz egy polgármester-jelöltet?

Nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Őszintén szólva, nem tudom, hogy milyen jelöltjei vannak a Fidesznek, ahogyan a túloldalról is csak pletyka szintjén tudom, hogy Fekete Zsolt meghosszabbítaná a pályáját, vagyis megmérettetné magát a jövőre esedékes választásokon. Szélesebb sávokon nem látom a felállást, hogy kikkel és milyen formában. Én azt gondolom, hogy nagyon sok a kérdőjel, korai még nyilatkozni erről, most csak találgatások és tervek vannak.