Alsópetény, 2023. június 26. Novák Katalin köztársasági elnök ünnepélyes zászlófelvonáson vesz részt a Nógrád vármegye helyzetérõl a vármegye vezetõivel tartott egyeztetés elõtt az alsópetényi Prónay-kastélynál 2023. június 26-án. MTI/Komka Péter
Hirdetések

Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn Nógrád vármegyébe látogatott, amelynek során Alsópetényben találkozott a vármegyei vezetőkkel és országgyűlési képviselőkkel is.

A találkozón áttekintették a nógrádiakat leginkább foglalkoztató kérdéseket, majd az államfő fogadta az arab országok Magyarországra akkreditált nagyköveteit, misszióvezetőit, jelezve, hogy az államfői diplomáciában nemcsak Budapest adhat helyet ilyen tevékenységnek, hanem vidéki települések is.

A megbeszélésen a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, valamint energiabiztonsági és demográfiai kérdésekről volt szó.

A vármegyei látogatáson – a meghirdetett úgynevezett „kihelyezett Sándor-palota” eseményen – az államfő munkavégzése is kitelepül, így hivatalos határozatokat is hoz Alsópetényben.    

Balassagyarmaton az államfő megkoszorúzta a Civitas Fortissima-emlékművet. A köztársasági elnök ellátogatott a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba is, ahol olyan gyermekeket gondoznak, akik ideiglenesen vagy tartósan nem lehetnek a szüleikkel. A nap folyamán elmegy a KRESZ-parkba is, ahol óvodásokkal találkozik. Látogatást tesz majd Szécsényben is, ahol a vármegye egyetlen malmának a munkájával ismerkedik meg.

Nógrád sorrendben az ötödök vármegye, amelyet meglátogat, legutóbb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében tett látogatást.