Hirdetések

Ismerősét szúrta hasba a gyanú szerint az a váci férfi, aki ellen a napokban javasoltak vádemelést a Pest vármegyei vizsgálók. Az áldozat életveszélyesen megsérült, támadója azóta is letartóztatásban van.

Hirdetések

Egy váci címre hasítottak rendőrök és mentők 2022. március 12-én este, ahonnan egy 32 éves férfit vittek kórházba, miután szóváltást követően ismerőse egy késsel hasba szúrta. A sértettet megműtötték, a kirendelt igazságügyi orvosszakértő pedig megállapította: a kés pengéje megnyitotta az áldozat hasüregét és átszúrta a máját, sérüléseit életveszélyesek minősítették.

A nyomozók a házban és annak környezetében tartózkodókat kikérdezték, az 52 éves P. Zsoltot a helyszínről vitték el bilincsben. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást tett, azonban a bűncselekmény elkövetését tagadta. Állította, hogy ismerőse bekopogott a lakás ajtaján, és egyszerűen csak összeesett.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a gyanúsított nem szenved olyan betegségben, amely büntethetőségét befolyásolná. A férfi a cselekmény elkövetésekor alkohol befolyása alatt volt, ez azonban a beszámítási képességét nem érintette, kóros elmeállapot nem véleményezhető nála.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő P. Zsolttal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.