Hirdetések

Életének 67. esztendejében elhunyt Nándori László nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a jogelőd Balassagyarmati Tűzoltó-parancsnokság egykori gépkocsivezetője – közölte a katasztrófavédelem. A férfi a múlt héten Balassagyarmat közelében történt baleset harmadik halálos áldozata.

Mint arról beszámoltunk, június 18-án vasárnap mentőhelikopter érkezett Balassagyarmatra a 22-es úton történt balesethez. A helyszínen ketten haltak meg, a harmadik, súlyos sérültet elszállították, azonban a kórházban június 28-án ő is elhunyt. A katasztrófavédelem által kiadott hír szerint egykori kollégájuk volt a férfi.

Nándori László 1957. május 9-én, Balassagyarmaton született. Általános iskolai tanulmányait követően szerkezetlakatos tanulónak jelentkezett. A szakmunkásvizsga megszerzése után az Ipolyvidéki Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság Műszaki Erdészeténél dolgozott Balassagyarmaton. 1979 februárjában katonai szolgálatra vonult be Nagyatádra, ahonnan 1981 februárjában szerelt le őrvezetőként.

Nándori László a Balassagyarmati Városi és Járási Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába, 1985. május 01-én szerelt fel, mint gépkocsivezető. Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. Ezen emberi tulajdonságainak köszönhetően, rövid időn belül beilleszkedett és munkatársaival kitűnő kapcsolatot teremtett. Gyakorlati és elméleti téren is mindent megtett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa, rendszeresen konzultált parancsnokaival, a foglalkozásokon is aktívan részt vett.  Tűzoltótársainak jó példával járt elől a szolgálat ellátása során. A tűzoltói pályát kezdetektől fogva komolyan vette, élethivatásának tekintette. 

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban is.

Szolgálati viszonya 2000. november 30-ai hatállyal szűnt meg.