Hirdetések

Az ügyészi szervezet sportolói minden évben összemérik erejüket és ügyességüket. A koronavírus világjárvány miatt 2019 óta nem kerültek megtartásra a találkozók, idén azonban a Nógrád Vármegyei Főügyészség meg tudta rendezni a XVI. Regionális Ügyészségi Sporttalálkozót, melynek Balassagyarmat adott otthont 2023. június 23-25-e között.

A rendezvényre 12 csapat nevezett, a Dunától keletre fekvő vármegyék, valamint a Legfőbb Ügyészség, a Fővárosi Főügyészség, a Pest Vármegyei Főügyészség és a Központi Nyomozó Főügyészség. A rendező Nógrád vármegye hagyományosan a szomszédos Heves vármegyével alkot közös csapatot.

A sporttalálkozót dr. Ibolya Tibor úr, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese nyitotta meg pénteken, a vendéglátó város polgármesterének, Csach Gábornak köszöntője után.

A tradicionális sportágak, mint a síkfutás, súlylökés, kispályás labdarúgás, röplabda, tollaslabda, asztalitenisz, úszás, csocsó, darts és lövészet mellett ezúttal az íjászat is szerepelt a versenyprogramban, melyet a csapatvezető főügyészek kosárlabda büntetődobás versenyszáma tett teljessé.

A mintegy 200 vendég sportoló a három nap során ízelítőt kapott a nógrádi vendégszeretetből, és a rendezvény lehetőséget adott közösségi kikapcsolódásra is, így a pandémiával töltött évek után igazán üde színfoltja lett a hivatali hétköznapoknak.

A rendező Nógrád és a társrendező Heves vármegyei főügyészség közös csapata a sikeres rendezés mellett kiemelkedő sportsikerekkel is büszkélkedhet a „hazai pályán” rendezett viadalon.

A fontosabb „heves-nógrádi” eredmények: A lövészetet megnyerte a hazai csapat (Záhorszkiné dr. Gyarmati Ágnes, Farkas Tamás és dr. Tolvay Csaba). Ezüstérmet hoztak el az úszók (Dudás Zsoltné, dr. Kertész Ágnes, dr. Csonka Szabolcs és dr. Sashalmi Árpád), és ezüstérmes lett a labdarúgó csapat is (Rith Lajos, Farkas Tamás, dr. Új Ádám, dr. Szomszéd Balázs, dr. Csonka Szabolcs, dr. Deák Bertold, dr. Szűcs Ferenc, dr. Sashalmi Árpád, dr. Gubala Ádám és dr. Erdélyi István). A röplabda csapat (dr. Bata Boglárka, Pappné dr. Molnár Bernadett, dr. Balla Eszter, dr. Ivády Kinga, Záhorszkiné dr. Gyarmati Ágnes és dr. Kertész Ágnes) és a tollaslabda páros (Máté Szabina Zsófia – dr. Erdélyi István) bronzérmes lett. Kolbányiné dr. Kol Magdolna 4. helyezett lett súlylökésben és 5. helyezett asztaliteniszben, Máté Szabina Zsófia 5., míg dr. Gubala Ádám 6. helyezett síkfutásban, dr. Szabó Krisztián pedig az 5. helyet szerezte meg az íjászat versenyszámban. A csapatvezetők versenyében megosztott 4. helyezett lett dr. Bóna Gyula főügyész, míg női dartsban megosztott 5. helyezést ért el Pappné dr. Molnár Bernadett.

A csapatok összesített versenyében Heves és Nógrád közös csapata a második helyen végzett 121 ponttal, mindössze 3 ponttal lemaradva a győztes Fővárosi Főügyészség mögött, és 9 ponttal megelőzve Békés vármegyét.

A sporttalálkozó eredményhirdetésén az egyéni és csapatdíjak, valamint a különdíjak kiosztása mellett átadásra került a dr. Tolvay Örs Csaba vándordíj, melyet megyénk volt főügyészének családja alapított, és a legjobb úszócsapat kapja meg. A díjat és a versenyzőknek járó kisplasztikákat a Fővárosi Főügyészség úszói vehették át.

A futballtorna legjobb játékosának járó dr. Szinay István vándordíjat dr. Blatnyák Zoltán fővárosi ügyész vehette át, a gólkirályok (6-6 lőtt góllal) dr. Dobos György (Szabolcs-Szatmár-Bereg) és dr. Gubala Ádám (Heves-Nógrád) lettek.

A torna fair play díját a Békés Vármegyei Főügyészség kapta.

A záróünnepségen a szervezők köszönetet mondtak Balassagyarmat városának a rendezvény kiemelt támogatásáért, valamint a helyszíneket biztosító Révész László tanuszodának, a Honvédelmi Sportközpontnak és a vendéglátó Madách Imre Kollégiumnak is.